Magazin
ZABORAVITE NA PRLJAVE SUDOVE I BRZO SE ZASLADITE!
Potreban vam je hormon sreće - hitno. Treba vam slatkiš koji se brzo pravi. Za pripremu ove ukusne poslastice sa makom ne treba vam puno vremena, a i iza vas ostaće tek po neki prljavi sud.
Sastojci:
3 jaja
1 čaša šećera (čaša od jogurta)
1 čaša ulja
2 čaše brašna
1 vanilin šećer
rendana korica limuna
200 g mlevenog maka
200 g čokolade
2 kisela mleka
Priprema:
Prvo umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca, ulje, pomešan mak sa kiselim mlekom. Na kraju dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i koricu limuna. Dobijenu smesu izlijte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni. Čačkalicom proverite kada je gotovo. Gotov kolač preliti istopljenom čokoladom