11.10.2021.

18:30

Foto: Informer

Magazin

OVAKO SPREMLJEN KARFIOL ĆETE OBOŽAVATI!

Za samo pola sata pripremite kvalitetan i zdrav obrok i za goste, ali i za svakodnevnu večeru za celu porodicu. Ovaj karfiol preliven sosom, pa zapečen u rerni može, biti glavni obrok uz neku laganu salatu, a ukoliko ste gurman, uvek ga možete poslužiti uz meso.

Sastojci:

1 glavica karfiola
kašičica soli
2 jaja
125 ml mleka
so, biber
200 ml jogurta
125 ml ulja
kašičica mlevene paprike
2-3 kašike brašna
kašičica praška za pecivo
150 g kačkavalja

Informer

Priprema:

Karfiol operite i iskidajte na cvetove. Stavite da se kuva i posolite. Neka ključa 3-5 minuta, zatim ocedite i prebacite u činiju. Posebno umutite jaja sa mlekom, dodajte so, biber i jogurt. dodajte zatim i ulje, papriku, brašno, prašak za pecivo i dobro sve sjedinite žicom. Prelijte smesu preko karfiola i promešajte. Sve potom, prebacite u podmazan pleh ili vatrostalnu posudu i pecite na 200 stepeni pola sata. Izvadite iz rerne stavite rendan kačkavalj pa vratite još 5 minuta. Kada je gotovo servirajte uz meso ili salatu.