11.10.2021.

19:33

Foto: Informer

Magazin

KUGLOF KOJI MIRIŠE NA JESEN! Recept naših baka!

Kuglof je jedan od onih kolača koji dopušta puno mašte i kreativnosti. Sve što imate u kući možete da iskoristite i stavite u kalup za kuflog i dobićete neverovatno ukusan i bogat kolač. Ovaj naš današnji predlog ćete sigurno često praviti. Poslužite ga uz čaj ili kafu i uživajte.

Sastojci:

400 g pečene bundeve
400 g brašna
2 jaja
200 g kisele pavlake
prašak za pecivo
vanilin šečer 
limunova korica
120 g šećera
kašičica cimeta

Informer

Priprema:

2 parčeta bundeve stavite u rernu na 250 stepeni oko 30 minuta, dok je vruća izvadite kašikom i izgnječite. Umutite jaja sa šećerom i vanilom, dodajte sve ostale sastojke, dobro izmiksajte i sipajte u podmazan kalup za kuglof. Pecite oko 50 minuta na 180 stepeni.

Kada je pečen odmah ga izvadite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.