12.10.2021.

20:29

Foto: Shutterstock

Magazin

OTKRIJTE KOJE JE RUSKO PIĆE ODRI HEPBERN STAVLJALA U SVOJU OMILJENU PASTU

Odri Hepbern uživala posećivala je poznate restorane u Los Anđelesu. Volela je da kuva, a omiljena hrana joj je bila testenina.

Isprobavala je razne recepte, a najviše je volela pastu sa votkom. Glumica je provodila mnogo vremena u kuhinji i tamo je uživala, pa je zato njen sin odlučio da objavi kuvar sa njenim receptima, kao i sa anegdotama koje su pratile njeno kuvanje. 

Sigurno se pitate kakav je to ukus makarona kada se u njih doda alkohol? Votka daje poseban šmek i nadopunjuje kremasti ukus paradajz sosa.  

Sastojci: 

malo crnog luka 
prstohvat čilija
80 g putera
240 ml paradajz soka 
130 ml votke
130 ml pavlake za kuvanje
testenina po izboru
30 g parmezana

Priprema:

Iseckajte luk, a zatim ga prodinstajte u tiganju. Nakon par minuta dodajte i čili. Sipajte paradajz i smanjite temperaturu. Posle kratkog dinstanja dodajte votku. Krčkajte nekih 15 minuta. Na kraju prelijte pavlakom za kuvanje. Skuvajte testeninu, pa procedite i dodajte u sos.

Pastu dobro sjedinite sa sosom i pržite još minut. Pospite parmezanom i poslužite.