Magazin
EVO KAKO DA SPREMITE FRANCUSKU SALATU ZA 10 MINUTA!
Kako nam se približava sezona slava, francusku salatu obavezno uvrstite u vaš slavski meni.
Salate su uvek dobro rešenje za razne proslave. Napravićete je za 10 minuta, a sastojci su takvi da ih ima svako domaćinstvo. Pored kuvanih jaja, ide sir, šargarepa, jabuka, majonez... Ovu salatu poslužite sa pečenjem, posle toga poređajte sitne kolače, i vaši gosti će otići zadovoljni.
Sastojci:
1 crni luk
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
1 kašika sirćeta
ključala voda
200 g šunke
1 šargarepa
200 g sira
1 jabuka
3 jajeta
majonez
Priprema:
Isecite crni luk na rebarca, pa rukama malo zgnječite. Dodajte šećer, so i sirće, pa prelijte ključalom vodom. Ostavite 10-ak minuta. Jaja skuvajte, pa izrendajte kao i šargarepu, sir i jabuku. Šunku isecite na kockice. Procedite luk. Na tacnu poređajte pola količine luka, pa pola količine šunke. Sipajte majonez. Zatim pola količine jaja i pola količine sira. Opet ide red majoneza. Pola količine šargarepe, pa celu količinu jabuka i preostalu šunku. Sipajte majonez. Zatim preostali luk i jaja, pa opet majonez. A onda preostala šargarepa, majonez, pa sir.
Prijatno!