13.10.2021.

22:47

Foto:

Magazin

PASULJ SA KOBASICOM NA RUSKI NAČIN! Ne kuva se, nego se peče! Odličan predlog za ručak - obožavaćete ga!

Rusi u pasulj dodaju i povrće kako bi mu pojačali ukus.

Pasulj je tradicionalno srpsko jelo koje je popularno isto kao sarme. Svaka domaćica ima neki svoj recept kako da ga napravi. Obično se dodaje suvo meso i pravi dobra zaprška. Ali, Rusi i za pasulj, kao i za ajvar, imaju malo drugačiji način pripreme. Oni dodaju seckano i proprženo povrće i pasulj peku u rerni. Za fantastičan ukus poslužite sa domaćim hlebom i kupus salatom. 

Sastojci:

400 g pasulja 
400 g kobasice 
1 crni luk 
1 šargarepa 
1,5 paprika 
1 paradajz 
so, mlevena paprika, peršun

Informer

Pasulj

Priprema: 

Kobasicu isecite na krugove i propržite na vrelom ulju. Zatim je izvadite iz tiganja, pa dodajte seckani luk, šargarepu i papriku. Dinstajte nekih 5 minuta, pa dodajte rendani paradajz. Sipajte prvo povrće u šerpu, bilo bi dobro da je zemljana, pa dodajte skuvani pasulj, a može i onaj iz konzerve i na kraju kobasice. Dobro promešajte. Dodajte začine i još jednom promešajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 30 minuta.