Foto: Pixabay
Magazin
KNEDLE OD STAROG HLEBA SAVRŠENE UZ GULAŠ I MESO!
Ako imate bajat hleb nemojte ga bacati jer možete da napravite fenomenalne knedle.
Recept nam dolazi iz Nemačke i poznate su kao nemačke ili lovačke knedle. Ovako pripremljene knedle možete da poslužite uz gulaš ili paprikaš, ali i uz neko meso sa fenomenalnim sosom od pečuraka. Takođe, jedan od načina na koji možete da ih služite jeste u supi ili čorbi.
Sastojci:
550 g bajatog hleba Informer
100 g slanine
1 crni luk
250 ml mleka
2 jajeta
1-2 kašike prezli
malo peršuna
2 grančice timijana
Priprema:
Hleb izrežite na kockice i propržite u tiganju. Ugrejte mleko, pa kada se hleb ohladi, prelijte ga. Isecite slaninu i luk na sitno. Na puter prodinstajte luk, pa slaninu. Zatim dodajte u hleb, a zatim iseckani peršun i jaja, kao i prezle. Posolite i pobiberite. Dobro sjedinite i ostavite da odstoji 15 minuta. Pokvasite ruke, pa formirajte loptice. Stavite u posoljenu, ključalu vodu i kuvajte 10-15 minuta.