Magazin
TIRAMISU U ČAŠI! Neodoljiva poslastica
Sastojci:
20 piškota
četiri kašike skuvane espreso kafe
dve kašike ruma
300 g krem-sira
100 g šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
tri kašičice ruma
dve kašičice espresa
300 g slatke pavlake
Fil od čokolade:
60 g čokolade
60 g slatke pavlake
kakao
Umutite krem-sir sa šećerom u prahu, pa dodajte vanilu, kafu i rum. Potom dodajte rashlađenu slatku pavlaku i mutite dok ne dobijete vazdušasti krem.
Za fil od čokolade usitnite čokoladu u posudici, pa je prelijte zagrejanom slatkom pavlakom i mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi.
Pre nego što počnete da slažete kolač, pomešajte skuvanu espreso kafu i rum, pa u tu mešavinu umačite piškote.
Potom ih prepolovite i stavite na dno pripremljenih čaša. Na prvi red piškota stavite dve kašike fila od sira i slatke pavlake, pa malo rashlađenog sosa od čokolade. Stavite još jedan red piškota i fila, pa čaše stavite u frižider na bar dva sata. Pre služenja pospite kakaoom u prahu.