18.10.2021.

15:28 >> 16:16

Foto: Shutterstock

Magazin

ČORBA sa PEČURKAMA i PILETINOM! Sjajna ideja za ručak! /RECEPT/

Sastojci: 

500 g šampinjona
dve kašike maslinovog ulja
kašika maslaca
glavica crnog luka
dva čena belog luka
dva krompira
veća šargarepa
300 g pilećeg filea
litar i po bistre pileće supe
malo mlevene paprike
majčina dušica
so, biber, peršun

Informer

Priprema: 

U šerpi na zagrejanom maslacu i ulju propržiti iseckan crni luk, dodati izgnječeni beli luk i mešati još minut. Potom ubaciti krupnije isečene šampinjone, krompir, šargarepu, meso isečeno na komade, mlevenu papriku, majčinu dušicu, so i biber, dinstati pet minuta, te naliti bistrom supom i kuvati dok ne proključa. Smanjiti vatru, poklopiti i lagano krčkati 20 minuta. Posuti peršunom i poslužiti.

Prijatno!