18.10.2021.

17:43

Foto: shutterstock/iće i piće

Magazin

ĐUMBIR, POMORANDŽA, SMEĐI ŠEĆER, BIBER I PILEĆI BATACI? Deluje neverovatno, ali vaša nepca će uživati!

Pečeni pileći bataci


SASTOJCI:

četiri pileća (mogu i pačija) bataka
četiri čena belog luka
kašika đumbira u prahu
kašičica mlevene ljute paprike
100 ml soka od pomorandže
srednji limun
tri kašike soja-sosa
dve kašike smeđeg šećera
so, biber

Informer

PRIPREMA:

U hladan tiganj sa metalnom drškom staviti batake, pa pržiti na umerenoj temperaturi uz povremeno okretanje dok se mast ne istopi. Potom dodati iseckan beli luk, đumbir i papriku, preliti soja-sosom, sokom od pomorandže i limuna, te posoliti, pobiberiti i pošećeriti. Prebaciti u rernu i peći na 170 stepeni oko 90 minuta.

Prijatno!