Magazin
ČOKOLADNA TORTA KOJA SE NE PEČE! Ne postoji osoba koja će odbiti parče!
Čokoladni fil, beli fil i piškote čine ovu poslasticu fantastičnom. Ovaj kolač se ne peče, pa se zato brzo priprema.
Sastojci:
400 g piškota
200 ml kafe
Za fil:
1 l mleka
100 g kukuruznog skroba
2 žumanceta
200 g šećera
10 g vanilin šećera
prstohvat soli
100 g putera, sobne temperature
Za glazuru:
600 ml slatke pavlake
600 g čokolade
Priprema:
Piškote umočite u kafu i poređajte na dno kalupa. Šećer, skrob, vanilin šećer i so pomešajte sa žumancima i mlekom (200 ml), pa dobro sjedinite. Dodajte smesu u preostalo mleko (800 ml) i kuvajte, uz konstantno mešanje, dok se ne zgusne. Zatim pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon toga dodajte puter i umutite. Sipajte pola fila preko piškota. Zatim otopite čokoladu i slatku pavlaku, pa umutite. Preko belo fila stavite još jedan red piškota umočenih u kafu, pa čokoladni fil, piškote i ostatak belog fila. Stavite u frižidera sat vremena i na kraju pospite kokosom.