20.10.2021.

20:38

Foto: Printscreen You Tube

Magazin

ČOKOLADNA TORTA KOJA SE NE PEČE! Ne postoji osoba koja će odbiti parče!

Čokoladni fil, beli fil i piškote čine ovu poslasticu fantastičnom. Ovaj kolač se ne peče, pa se zato brzo priprema.

Sastojci:

400 g piškota 
200 ml kafe 

Za fil:

1 l mleka 
100 g kukuruznog skroba 
2 žumanceta 
200 g šećera 
10 g vanilin šećera 
prstohvat soli 
100 g putera, sobne temperature 

Za glazuru:

600 ml slatke pavlake 
600 g čokolade

Priprema:

Piškote umočite u kafu i poređajte na dno kalupa. Šećer, skrob, vanilin šećer i so pomešajte sa žumancima i mlekom (200 ml), pa dobro sjedinite. Dodajte smesu u preostalo mleko (800 ml) i kuvajte, uz konstantno mešanje, dok se ne zgusne. Zatim pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon toga dodajte puter i umutite. Sipajte pola fila preko piškota. Zatim otopite čokoladu i slatku pavlaku, pa umutite. Preko belo fila stavite još jedan red piškota umočenih u kafu, pa čokoladni fil, piškote i ostatak belog fila. Stavite u frižidera sat vremena i na kraju pospite kokosom.