21.10.2021.

20:47

Foto: printscreen

Magazin

OD JEDNE SMESE NAPRAVITE 5 VRSTA SLANIH KUGLICA! Obavezno predjelo na svakoj trpezi!

Za ovo predjelo vam treba jedna smesa i nekoliko različitih namirnica za dekoraciju. Napravite slane kuglice neverovatnog ukusa.

Neka vam osnovna smesa bude ista, ali dekoraciju možete da menjate ako vam se ne sviđaju naši predlozi. Mini zalogaji će ukrasiti svaku svečanu trpezu i odlično su predjelo uz salate i šunke. Takođe, ovo možete i sa decom da pravite jer se ne koristi šporet i oni će uživati u tome što mogu da iskažu kreativnost. 

Ako želite napravite i slatke kuglice, a naši favoriti su one čokoladne. 

Sastojci:

250 g tvrdog sira
5 kuvanih jaja
2-3 čena belog luka
majonez

Za dekoraciju:

orasi 
1 manji krastavac 
rotkvice 
1 šargarpa
zeleni začini (suvi ili sveži)
maslina 
sušeni paradajz 
mlevena paprika  

Informer

Sušeni paradajz je savršen dodatak mnogim jelima

Priprema:

Izrendajte sir, jaja i luk. Dodajte jedno 5 kašika majoneza i sve sjedinite. Podelite smesu u 5 činija. U prvu činiju dodajte rendane rotkvice i dobro sjedinite. Dodajte i kašiku majoneza. Napravite kuglice i uvaljajte u preostale rendane rotkvice. U drugu činiju dodajte sitno seckan krastavac i promešajte. Napravite kuglice i jedne uvaljajte u običan susam, a druge u crno beli susam. U treću činiju dodajte rendanu šargarepu i sjedinite, pa u vadite kašikom smesu, stavite orah i napravite kuglice. Uvaljajte u mlevene orahe. U četvrtu dodajte iseckani mladi luk, promešajte, napravite loptice i uvaljajte u sveže iseckane začine ili suve začine. U četvrtu posudu dodajte iseckani sušeni paradajz (ne mora) i promešajte. Kašikom vadite smesu, stavite maslinu i oblikujte loptice. Uvaljajte u mlevenu papriku. Posolite po želji, a majoneza isto dodajte ako vidite da fali.