25.10.2021.

16:36

Foto: Shutterstock

Magazin

Spajajte nespojivo! PATLIDŽAN sa PARADAJZOM i jednim IZNENAĐUJUĆIM sastojkom! /Recept/

Ovo jelo može da ima radni naziv "jesen na kašiku". Patlidžan sa paradajzom i leblebijama, kako vam to zvuči?

SASTOJCI:
tri kašike maslinovog ulja
pola glavice crnog luka
čen belog luka
dva srednja patlidžana
tri kašike harisa paste
200 g čeri paradajza
200 g paradajz pelata
400 g leblebija iz konzerve
rendana kora limuna
peršun, nana, bosiljak
so, biber

Informer

Leblebije kao ukusno iznenađenje


PRIPREMA:
U većem tiganju zagrejati ulje, kratko propržiti iseckan crni luk, pa dodati beli luk i mešati još minut. Zatim ubaciti patlidžan isečen na kockice, harisu (pasta od ljutih paprika, može se naći u svim supermarketima), so i biber, mešati dva-tri minuta, pa dodati iseckan čeri paradajz i usitnjeni paradajz pelat. Preliti šoljom vode i krčkati dok povrće ne omekša. Umešati oceđene leblebije, krčkati pet minuta, te začiniti rendanom korom limuna, peršunom, bosiljkom i majčinom dušicom. Sve još jednom promešati, pa poslužiti dok je toplo.