Foto: Shutterstock
Magazin
PARADAJZ ČORBA sa PASULJEM! Nekad KLASIČAN RECEPT može da zamiriše 'NOVIM SJAJEM'!
Ako u pasulj dodate litar i po soka od paradajza, ovo klasično jelo će vam otvoriti nove vidike.
SASTOJCI: Informer
dve kašike ulja
litar i po soka od paradajza
100 g iseckanog celera
100 g iseckane šargarepe
manja glavica crnog luka
dva manja krompira
dva čena belog luka
lovor
ljuta papričica
200 g crnog pasulja iz konzerve
200 g belog pasulja iz konzerve
so, biber, šećer
PRIPREMA:
U šerpi na zagrejanom ulju propržiti crni i beli luk, celer, šargarepu i krompir isečen na kocke. Dodati sok od paradajza, lovor, so, biber i malo šećera, te krčkati 15 minuta. Zatim umešati oceđen crni i beli pasulj iz konzerve, mešati još dva-tri minuta, pa poslužiti dok je toplo.