31.10.2021.

09:45

Foto:

Magazin

Harmonija ukusa i mirisa! Krofne od krompira - Oduševićete se kada probate!

Ukusno i lako!

za kvasac:

25 g kvasca
100 ml mleka
1 kašičica šećera
1 kašičica brašna

za testo:

300 g brašna po potrebi dodati još
150 g kuvanog krompira
2 jajeta
50 g šećera
50 g mast ili ulje
1 prstohvat soli
1 limun - korica

PRIPREMA:

Kvasac razmutiti sa 1 dl mlakog mleka kašičicom šećera i kašičicom brašna da se aktivira.

Informer

Krompir

Skuvati pire od krompira ili ako vam je ostalo od ručka, pa u njega dodati brašno, nadosli kvasac, jaja, šećer, mast, so i rendanu koricu limuna. Umesiti glatko testo i ostaviti da nadođe 1 sat.

Testo premesite i razvaljati ga na pobrašnjenu radnu površinu (od prilike 7-8 mm). Čašom vadite krofne i ostavite da se odmore 15-ak. minuta (otresti sa krofni suvišno brašno) i pržite ih u zagrejanom ulju koje ne sme biti previše vrelo da se ne desi da spolja potamne, a da unutra budu nepečene). Gotove krafne posuti šećerom u prahu i sa džemom!!!