Magazin
RECEPT ZA NAJJEFTINIJI KOLAČ! Lako i brzo se pravi, a gotov je za 20 minuta!
Za što bolji ukus koristite domaći džem.
Sastojci:
100 g putera
2 jajeta
100 g šećera
rendana kora limuna
300 g brašna
10 g praška za pecivo
džem od jagode ili šljive
džem od kajsije
Priprema:
Puter, jaja, šećer i koru limun sjedinite, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Umesite glatko testo, obmotajte providnom folijom i stavite u frižider na pola sata. Podelite testo na 3 dela. Razvucite testo u obliku pravouganika, pa ga prebacite na pleh obložen pek papirom uz pomoć oklagije. Premažite džemom od jagoda ili šljiva, pa stavite preko razvučeno drugo testo. Premažite džemom od kajsije i na kraju preko narendajte treće testo. Pecite na 200°C nekih 20 minuta. Pospite šećerom u prahu i isecite na kocke.