05.11.2021.

09:10

Foto: bakina kuhinja

Magazin

ZA SVE LJUBITELJE BRZE HRANE! Dva recepta od TESTENINA - slatki i slani

Potrebno je:

400 gr rezanaca ili  testenine po izboru
100 ml pavlake za kuvanje
100 gr tvrdjeg sira
60 gr ml mala
2 kašike rendanog kačkavalja
50 gr suvog groždja šećer po izboru 1 vanilin šećer
 malo ruma

Informer

Testenina

Priprema:

Skuvati testeninu pa je podeljiti na dva dela. U vrelu testeninu dodati kašiku maslaca ili malo maslinovog ulja. i izmešati da se testenina ne slepi. 

U tiganj sipajte 100 ml pavlake za kuvanje i dve kašike rendanog kačkavalja i staviti na ringlu do vrenja. Sipati u testeninu i izmešati Izmrviti  kocku sira pa i to izmešati.

Mleven mak sjediniti sa 50 ml mleka sa šećero koliko želite ubaciti suvo grožde i staviti na šporet da provri minut dva. Sipati na testeninu i izmešati. 

Dodati i jedan vanilin šećer. .