09.11.2021.

23:00

Foto:

Magazin

ZAPEČENE TORTILJE! Njam njam

Sastojci:

šest tortilja
500 g junećeg mlevenog mesa
dve crvene paprike
šolja pasulja iz konzerve
šolja kukuruza iz konzerve
dva čena belog luka
glavica crnog luka
čaša paradajz pirea
150 ml kisele pavlake
jaje
malo mleka
so, biber
ulje

Informer

Tortilje

Na ulju propržite sitno iseckan crni i beli luk, pa dodajte iseckanu crvenu papriku i mleveno meso. Posolite i pobiberite i dodajte čašu paradajz pirea.

Dinstajte još nekoliko minuta, pa sklonite sa vatre i dodajte pasulj i kukuruz. Tortilje zagrejte u tiganju, pa na svaku stavite po dve-tri kašike smese i urolajte.

Gotove tortilje ređajte u podmazanu tepsiju. Umutite jaje sa kiselom pavlakom i mlekom, pa tom smesom prelijte tortilje i zapecite ih u rerni. Služite ih uz salatu.