14.11.2021.

20:00

Foto: Shutterstock

Magazin

KESTEN PIRE sa ŠLAGOM! Slatko, jesenje ZADOVOLJSTVO! /RECEPT/

Sastojci:

1 kg neočišćenog kestena (600 g očišćenog)

200 ml vode

70 grama šećera

50 ml ruma

15 ml arome vanile

Za ukrašavanje:

300 ml pavlake za šlag

narendana čokolada

Informer

Priprema:

Kestene zasecite nožićem oko milimetar dubine i stavljajte u šerpu. Nalijte hladne vode da ogreznu, malo posolite i kad voda provri, kuvajte 15-20 minuta. Procedite ih i vadite iz kore kad se malo prohlade. Izvagajte 600 grama očišćenih kestena. Sipajte vodu u posudu na šporetu, dodajte šećer i mešajte da se šećer otopi. Dodajte rum i aromu vanile. Kad provri, kuvajte tri minuta. Tečnost malo prohladite. U blender ubacite očišćene kestene i sameljite ih. Dodajte sirup od šećera koliko je potrebno da se dobije kompaktna smesa, ne previše retka. Dobijeni pire protisnite kroz presu za krompir u prikladne činijice. Umutite pavlaku u čvrsti šlag i stavite ga na kesten pire. Sve ukrasite narendanom čokoladom i stavite u frižider na dva sata pre služenja.

Uživajte!