15.11.2021.

13:04

Foto: Shutterstock

Magazin

PILEĆI BATACI na KROMPIRU s ruzmarinom! HRSKAVI spolja, SOČNI iznutra! /RECEPT/

Sastojci: 

četiri pileća ili ćureća karabataka
pet čenova belog luka
dve glavice crnog luka
glavica belog luka
malo suvog biljnog začina
pola kašičice mlevene paprike
malo maslinovog ulja
par grančica ruzmarina
1,5 kg krompira
so, biber

Informer

Priprema: 

Napraviti marinadu od maslinovog ulja, soli, bibera, ruzmarina i mlevene paprike, preliti preko bataka i ostaviti da prenoći. Krompir oprati, očistiti i iseći na veće komade. Posoliti i pobiberiti, dodati malo začina i mlevene paprike. Meso staviti u podmazanu vatrostalnu posudu, pa peći u rerni na 180 stepeni oko sat vremena, uz povremeno prelivanje toplom vodom i sokovima od pečenja. Zatim ubaciti krupnije isečen crni i beli luk i krompir, prekriti folijom i peći još 40 minuta. Pred kraj pečenja skloniti foliju i ostaviti da se uhvati korica.

Prijatno!