16.11.2021.

10:10

Foto: Printscreen You Tube

Magazin

EKLER TORTA! Poslastica koja se ne peče!

Evo šta vam je potrebno za ovu kremastu poslasticu:

500 ml mleka
1 kesica praška za puding sa ukusom vanile 
50 g šećera
10 ml  esencije vanile
100 g šlaga
400 g keksa četvrtastog

Glazura:

80 g  šećera
15 g kakaoa
20 ml mleka
50 g putera

Priprema:

U vatrostalnu posudu stavite na dno keks. Mleko zagrevajte na šporetu sa šećerom, vanilin šećerom i pudingom. Sve vreme mešajte žicom. Kada je puding gotov ostavite da se ohladi.  Nakon što se ohladio u puding umešajte umućen šlag. Zatim stavite polovinu smese preko keksa, pa opet keks, pa fil, pa keks. Za glazuru pomešajte u šerpici mleko, šećer i puter, otopite pa dodajte kakao. Prelijte preko keksa. Ostavite 2 sata da se ohladi u frižideru.