Magazin
EKLER TORTA! Poslastica koja se ne peče!
Evo šta vam je potrebno za ovu kremastu poslasticu:
500 ml mleka
1 kesica praška za puding sa ukusom vanile
50 g šećera
10 ml esencije vanile
100 g šlaga
400 g keksa četvrtastog
Glazura:
80 g šećera
15 g kakaoa
20 ml mleka
50 g putera
Priprema:
U vatrostalnu posudu stavite na dno keks. Mleko zagrevajte na šporetu sa šećerom, vanilin šećerom i pudingom. Sve vreme mešajte žicom. Kada je puding gotov ostavite da se ohladi. Nakon što se ohladio u puding umešajte umućen šlag. Zatim stavite polovinu smese preko keksa, pa opet keks, pa fil, pa keks. Za glazuru pomešajte u šerpici mleko, šećer i puter, otopite pa dodajte kakao. Prelijte preko keksa. Ostavite 2 sata da se ohladi u frižideru.