Foto:
Magazin
ŠTRUDLA SA MAKOM! Prste da poližeš!
Naučite i vi da pripremite čuveni desert prateći korake.
Sastojci:
2 jajeta Informer
1/2 kvasca
500 g brašna
150 ml mleka
50 ml vode
50 ml ulja
75 g šećera
200 g mlevenog maka
malo soli
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U posudi izmrvitie kvasac, dodajte pola kašike šećera i pola kašike brašna. Sipajte malo toplog mleka i ostavite da se kvasac aktivira. U drugoj posudi pomešajte brašno, so, malo šećera i toplo mleko. Dodajte ulje, vodu i kvasac. Umesite testo i ostavite da odmori pola sata. Sjedinite mak sa mlekom i šećerom da dobijete gušću smesu. Treba da izgleda kao vlažan pesak. Razvucite testo i premažite makom. Urolajte, pa premažite umućenom jajetom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Kada se ohladi pospite šećerom u prahu.