18.11.2021.

20:00

Foto:

Magazin

KREM ČORBA OD ŠAMPINJONA! Ukusno jelo koje će vas oduševiti!

Ako ne znate šta ćete danas da skuvate, predlažemo da spremite kremastu čorbicu od šampinjona.

Sastojci:

četiri kašike maslaca
kašika ulja
dve glavice crnog luka
četiri čena belog luka
850 g šampinjona
1,2 l bistre pileće supe
pola šolje crnog vina
šest kašika brašna
šolja pavlake za kuvanje
so, biber, peršun

Informer

Čorba



Priprema:

U šerpi zagrejati maslac i ulje, pa propržiti iseckan crni luk. Dodati beli luk, pržiti još minut, pa ubaciti na listiće isečene šampinjone. Dinstati pet minuta, preliti vinom, pa kuvati još dva-tri minuta. Posuti brašnom, mešati dva minuta, pa sipati supu. Posoliti i pobiberiti, poklopiti i kuvati 15 minuta, uz povremeno mešanje. Čorbu potom izmiksati u blenderu, vratiti na ringlu, umešati pavlaku za kuvanje i peršun, krčkati još pet minuta, pa poslužiti.