Foto: Printscreen You Tube
Magazin
KOLAČ SA KIKIRIKIJEM I ČOKOLADOM! Ukus koji će vas ostaviti bez daha!
Kore se prave od belananca, a na kraju ukrasite kikirikijem.
Sastojci:
6 belanaca
200 g šećera
40 g brašna
300 g kikirikija
200 g putera
300 g kondezovanog mleka
150 g čokolade
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Belanca umutite sa šećerom, a kikiriki (250 g) iseckajte sitno, pa pomešajte sa brašnom. Sjedinite obe smese. Sipajte smesu u kalup dimenzija 25x25 cm obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 30 minuta. Puter umutite, pa dodajte kuvano kondezovano mleko. Ponovo umutite, pa sipajte preko kore. Ostavite u frižideru sat vremena. Otopite čokoladu i slatku pavlaku, pa premažite preko. Vratite u frižider na još sat vremena. Iseckajte preostali kikiriki (50 g) i ukrasite kolač.