Magazin
KARI sa mlevenom JAGNJETINOM! Specijalitet koji MORATE da PROBATE! /Recept/
Sastojci:
450 g mlevene jagnjetine
10 ml ulja
veća glavica crnog luka
dva čena belog luka
kašičica rendanog đumbira
dva čilija
45 ml kari paste
tri paradajza
30 g paradajz pirea
80 g graška
so, biber, šećer, korijander
Priprema:
U većem tiganju zagrejati ulje, pa pržiti desetak minuta uz mešanje iseckan crni i beli luk. Dodati đumbir, iseckan čili i kari pastu. Mešati minut-dva, pa dodati mlevenu jagnjetinu. Pržiti par minuta, samo da promeni boju, pa dodati iseckan paradajz, paradajz pire i kašičicu šećera. Posoliti i pobiberiti, smanjiti vatru i krčkati 20-25 minuta. Dodati grašak i malo vode, mešati još pet minuta, pa dodati korijander i poslužiti dok je toplo.
Prijatno!