Magazin
Nežna TORTA sa ŠARGAREPOM i ORASIMA! Šampion porodičnih okupljanja! /RECEPT/
Sastojci:
500 g šargarepe
100 g iseckanih oraha
100 g maslaca
100 g čokolade za kuvanje
250 g žutog šećera
250 g brašna
prašak za pecivo
sok od pola pomorandže
narendana kora pomorandže
prstohvat soli
Za glazuru:
100 g šećera u prahu
100 g bele čokolade
šolja šlaga
malo vode
Priprema:
Šargarepu očistiti, iseckati na komadiće i kuvati u ključaloj vodi dok ne omekša. Potom je ocediti i ispasirati. U dobijeni pire dodati šećer, orahe, istopljen maslac, prašak za pecivo, na pari istopljenu čokoladu, brašno, prstohvat soli i sok od pomorandže, pa mešati dok se svi sastojci ne sjedine. Dobijenu masu preručiti u preh obložen papirom za pečenje i peći u rerni na 180 stepeni oko pola sata. Koru ohladiti i iseći na dva ili tri dela. Šećer skuvati sa pola šolje vode, dodati izlomljenu belu čokoladu, pa mešati dok se ne otopi. Ohladiti, umešati šlag, filovati kore i složiti tortu. Ohladiti i poslužiti.
Uživajte!