Magazin
ZAPEČENE TIKVICE SA PRŠUTOM! Ručak iz snova
Sastojci:
dve veće tikvice
četiri čena belog luka
50 ml pavlake za kuvanje
malo bosiljka
200 g gaude
200 g pršute
maslinovo ulje
so, biber
Tikvice operite, isecite po dužini i pažljivo kašičicom odstranite sredinu i ostavite je za pravljenje smese za punjenje.
Tikvice posolite i pustite da odstoje dok napravite fil. Sjedinite meso tikvica, sitno iseckan beli luk i bosiljak, dve kašike maslinovog ulja, pavlaku i biber i sve izmešajte štapnim mikserom. U svaku tikvicu stavite pomalo smese.
Poređajte iseckanu pršutu na kockice, ponovo sipajte smesu i preko izrendajte gaudu. Pleh za pečenje premažite maslinovim uljem, pa poređajte punjene tikvice.
Poprskajte ih maslinovim uljem i pecite 30 minuta na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Služite uz sezonsku salatu.