24.11.2021.

23:30

Foto: Printscreen You Tube

Magazin

POSNE SARMICE PUNJENE ORASIMA! Ovo jelo morate probati!

Isprobajte ovaj gruzijski recept za sarme kakve sigurno niste probali nikada do sada. 

Sastojci:

2 patlidžana
200 g oraha
3 čena belog luka
1/4 kašičice čilija
1 kašika korijandera
1 kašičica šafrana
3-4 kašike mlake vode
2 kašike vinskog sirćeta ili jabukovog sirćeta
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika javorovog sirupa ili meda
1/4 zapečenog luka

Priprema:

Isecite patlidžan na listove, posolite i ostavite da odstoji jedan sat. Za to vreme pripremite nadev od oraha. Prvo ih u blenderu sameljite, a zatim i beli luk. Pomešajte ih u jednoj posudi, dodajte čili, korijander, šafran i sve izmešajte. Sipajte vodu, sirće, pa izmešajte rukom smesu. Stavite malo meda, a zatim i pečeni luk. Prospite vodu iz posude sa patlidžanom, pa ih malo propržite na ulju sa obe strane. Nadevom od oraha punite patlidžan, pa ih uvijte u rolnice ili sarme.