Foto:
Magazin
ŠTAPIĆI SA KIMOM! Ukusni, a zdravi - lako se prave, a odmah će nestati sa vaše TRPEZE
Sastojci:
dva žumanca Informer
dve kašičice soli
čaša (180 g) kisele pavlake
250 g omekšalog margarina
500 g oštrog brašna
kesica prašak za pecivo
jaje za premazivanje
kim za posipanje
Izvadite margarin iz frižidera da omekša. U veću posudu ubacite dva žumanca, dodajte so po ukusu i kiselu pavlaku i sve dobro izmešajte kašikom.
Iseckajte i omekšali margarin i sve dobro sjedinite kašikom. Na kraju dodajte i brašno pomešano sa praškom za pecivo i prvo dobro promešajte kašikom, a onda umesite i rukom.
Pospite radnu površinu brašnom, pa razvijte testo oklagijom na oko centimetar debljine.
Isecite štapiće željene veličine i poslažite ih u pleh obložen papirom za pečenje. Štapiće premažite umućenim jajetom, pospite kimom i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumene.