Magazin
AROMATIČNA PILETINA SA KUPUSOM! Jedan sastojak MENJA SVE - ručak iz snova
Sastojci:
300 g pilećeg belog mesa
500 g svežeg kupusa
šargarepa
tri čena belog luka
sušeni bosiljak
so, biber
ulje za prženje
Pileće meso isecite na kocke, pa ga stavite u kesu sa malo maslinovog ulja, sušenog bosiljka, bibera i soli. Ostavite kesu u frižider na pola sata.
Mariniranu piletinu kratko pržite na zagrejanom ulju. Izvadite gotovo meso i ostavite ga na toplom. Na istom ulju propržite i krupno isečen kupus i krčkajte ga dok ne omekša.
Kupusu dodajte sitno iseckanu šargarepu, peršun, so i biber. Kada je povrće gotovo, prebacite ga u vatrostalnu činiju, pa preko poređajte isprženu piletinu.
Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Služite toplo uz integralni hleb i salatu.