04.12.2021.

14:19

Foto: Pixabay

Magazin

BRUSKETI sa džemom od LUKA - obrok za sve one koji nisu mnogo gladni

SASTOJCI:

četvrt šolje suncokretovog ulja
četiri veća crvena luka
dve šolje crnog vina
pola šolje meda
pola šolje balzamiko sirćeta
svež baget
malo maslinovog ulja
200 g kisele pavlake
so, biber, majčina dušica

Informer

Brusketi

PRIPREMA:

Crveni luk očistiti i iseći na rebarca. U tiganju zagrejati ulje, pa ubaciti luk, posoliti i pobiberiti, te pržiti uz mešanje oko pet minuta. Preliti vinom, smanjiti vatru, pa kuvati dok sva tečnost ne ispari.

U drugoj šerpici kuvati med dok ne počne da ključa i dok se blago ne karamelizuje, pa dodati balzamiko i krčkati na tihoj vatri još dva-tri minuta. Skloniti sa vatre i dodati u tiganj sa lukom, pa kuvati uz povremeno mešanje još 15 minuta.

Baget iseći na kriške, preliti maslinovim uljem, kratko prepeći u rerni, pa premazati džemom od luka. Odozgo rasporediti kiselu pavlaku, začiniti majčinom dušicom i poslužiti.