03.12.2021.

17:11

Foto:

Magazin

PASULJ SA KOBASICAMA NA ŠPANSKI NAČIN! Ukusno da ukusnije ne može biti!

Pasulj sa kobasicama na španski način je ukusan i pikantan obrok koji će zadovoljiti čula svih ukućana.

Sastojci:


300 g pikantnih kobasica
kašika ulja
glavica crnog luka
čen belog luka
dve crvene paprike
veza peršuna
200 ml bistre pileće supe
400 g paradajz pelata
400 g pasulja iz konzerve
kašika sirćeta
so, biber

Informer

Pasulj


Priprema:

U većem tiganju zagrejati ulje, pa kratko propržiti kobasice isečene na komade. Potom dodati iseckan crni luk i papriku, te pržiti još pet minuta. Dodati iseckan beli luk, mešati minut, pa preliti supom. Dodati usitnjen paradajz pelat, pa kad proključa, smanjiti vatru, dodati oceđen pasulj i sirće, pa krčkati još 10 minuta. Posoliti, pobiberiti, začiniti peršunom, dinstati još pet minuta, pa poslužiti.