05.12.2021.

12:18

Foto: Shutterstock

Magazin

FILE MINJON sa sosom od SENFA i KONJAKA! Ručak za bogove! (RECEPT)

Sastojci: 

600 g bifteka u komadu (središnji deo)
50 g crnog luka
kašika maslinovog ulja
kašika maslaca
so, biber

Za sos: 

25 ml konjaka
četvrt šolje bistre goveđe supe
dve kašike dižon senfa
dve kašike pavlake za kuvanje

Informer

Priprema: 

Biftek podeliti na dva jednaka dela, pa posoliti i pobiberiti. U tiganju na umerenoj vatri zagrejati ulje i maslac, te pržiti meso po četiri minuta sa svake strane. Prebaciti na tanjir, prekriti folijom i ostaviti da odstoji 10 minuta. Na istoj masnoći u međuvremenu propržiti sitno iseckan crni luk, preliti konjakom i mešati još minut-dva. Potom sipati supu, kuvati minut, pa umešati senf, pavlaku i sok koji je meso pustilo. Posoliti i pobiberiti, po potrebi dodati kašiku vode, preliti biftek i odmah poslužiti uz pečeni krompir.

Prijatno!