Foto: Shutterstock
Magazin
FILE MINJON sa sosom od SENFA i KONJAKA! Ručak za bogove! (RECEPT)
Sastojci:
600 g bifteka u komadu (središnji deo)
50 g crnog luka
kašika maslinovog ulja
kašika maslaca
so, biber
Za sos:
25 ml konjaka Informer
četvrt šolje bistre goveđe supe
dve kašike dižon senfa
dve kašike pavlake za kuvanje
Priprema:
Biftek podeliti na dva jednaka dela, pa posoliti i pobiberiti. U tiganju na umerenoj vatri zagrejati ulje i maslac, te pržiti meso po četiri minuta sa svake strane. Prebaciti na tanjir, prekriti folijom i ostaviti da odstoji 10 minuta. Na istoj masnoći u međuvremenu propržiti sitno iseckan crni luk, preliti konjakom i mešati još minut-dva. Potom sipati supu, kuvati minut, pa umešati senf, pavlaku i sok koji je meso pustilo. Posoliti i pobiberiti, po potrebi dodati kašiku vode, preliti biftek i odmah poslužiti uz pečeni krompir.
Prijatno!