06.12.2021.

13:30

Foto: Shutterstock

Magazin

POSNA SARMA sa ORASIMA i SUVIM PAPRIKAMA! Krepi telo, čisti dušu! (RECEPT)

Sastojci:

veća glavica kiselog kupusa

250 g pirinča

250 g sitno seckanog crnog luka

5 čenova belog luka

250 g mlevenih oraha

2 dl maslinovog ulja

4 suvih paprika

so, biber, mlevena paprika i suvi začin

lovor po ukusu

Informer

Priprema:

Listove kupusa odvojte, isecite srednji deblji deo i ako je previše kiseo, stavite ga da odstoji u vodi. Crni luk iseckajte sitno i prodinstajte na umerenoj temperaturi na ulju. Dodajte pirinač i dinstajte dok ne zastakli. Nalijte vodom i pustite da se skuva do pola. U kuvani pirinač dodajte mlevene orahe, mlevenu papriku i ostale začine po ukusu. Filujte listove. U posudu sipajte ostatak ulja, malo ga ugrejte i dodajte mlevenu papriku. Ređajte sarme. Između redova stavite suve paprike i lovorov list. Nalijte vodom da pokrije gornji sloj i kuvajte. Kada proključa, smanjite temperaturu i kuvajte na umerenoj temperaturi dok kupus ne omekša.

Prijatno!