Magazin
POSNA SARMA sa ORASIMA i SUVIM PAPRIKAMA! Krepi telo, čisti dušu! (RECEPT)
Sastojci:
250 g pirinča
250 g sitno seckanog crnog luka
5 čenova belog luka
250 g mlevenih oraha
2 dl maslinovog ulja
so, biber, mlevena paprika i suvi začin
lovor po ukusu
Priprema:
Listove kupusa odvojte, isecite srednji deblji deo i ako je previše kiseo, stavite ga da odstoji u vodi. Crni luk iseckajte sitno i prodinstajte na umerenoj temperaturi na ulju. Dodajte pirinač i dinstajte dok ne zastakli. Nalijte vodom i pustite da se skuva do pola. U kuvani pirinač dodajte mlevene orahe, mlevenu papriku i ostale začine po ukusu. Filujte listove. U posudu sipajte ostatak ulja, malo ga ugrejte i dodajte mlevenu papriku. Ređajte sarme. Između redova stavite suve paprike i lovorov list. Nalijte vodom da pokrije gornji sloj i kuvajte. Kada proključa, smanjite temperaturu i kuvajte na umerenoj temperaturi dok kupus ne omekša.
Prijatno!