08.12.2021.

09:29

Foto:

Magazin

RUČAK IZ SNOVA! Napravite tartar biftek

SASTOJCI:

500 g svežeg goveđeg bifteka
pet žumanaca
tri kašike majoneza
dve kašike pasiranog paradajza
kašika senfa
glavica crvenog luka
dva kisela krastavčića
veza svežeg peršuna
vorčester sos
tabasko sos
beli luk u prahu
mlevena paprika
so, biber, peršun

Informer

Biftek

PRIPREMA:

Biftek sitno iseckati ili samleti na fine i što sitnije komadiće. Zatim ga ostaviti u frižideru da se dobro ohladi.

U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca, pa dodati majonez, pasirani paradajz, senf, sitno seckani crveni luk i krastavčiće.

Smesu zatim posoliti, pobiberiti i začiniti alevom paprikom, belim lukom u prahu i peršunom.

Dodati dve supene kašike vorčester sosa i tabasko sosa. Ovu smesu zatim dobro promešati, pa sjediniti sa ohlađenim biftekom.