Magazin
RUČAK IZ SNOVA! Napravite tartar biftek
SASTOJCI:
500 g svežeg goveđeg bifteka
pet žumanaca
tri kašike majoneza
dve kašike pasiranog paradajza
kašika senfa
glavica crvenog luka
dva kisela krastavčića
veza svežeg peršuna
vorčester sos
tabasko sos
beli luk u prahu
mlevena paprika
so, biber, peršun
PRIPREMA:
Biftek sitno iseckati ili samleti na fine i što sitnije komadiće. Zatim ga ostaviti u frižideru da se dobro ohladi.
U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca, pa dodati majonez, pasirani paradajz, senf, sitno seckani crveni luk i krastavčiće.
Smesu zatim posoliti, pobiberiti i začiniti alevom paprikom, belim lukom u prahu i peršunom.
Dodati dve supene kašike vorčester sosa i tabasko sosa. Ovu smesu zatim dobro promešati, pa sjediniti sa ohlađenim biftekom.