19.12.2021.

18:00 >> 23:46

Foto: Shutterstock

Magazin

PEČENI PUNJENI LOSOS! Pravi posni delikates, priprema se lako i brzo!

Sastojci:

kilogram lososa u komadu
manja glavica crnog luka
dva čena belog luka
manja šargarepa
pola šolje kuvanog kukuruza
maslinovo ulje
sok od pola limuna
svež peršun
so, biber

Informer

Priprema:

U tiganju na malo ulja kratko propržiti iseckan crni luk, pa dodati beli luk i mešati još minut. Potom ubaciti na kockice isečenu šargarepu, dodati vino, te dinstati dok povrće ne omekša. Umešati kukuruz, posoliti, pobiberiti, preliti sokom od limuna i začiniti peršunom, te sve dobro promešati. Lososa očistiti, napuniti dobijenom smesom, preliti sa malo ulja i dobro začiniti, pa uviti u papir za pečenje i staviti na pleh. Peći u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Prijatno!