Magazin
RIBLJI FILETI sa slatko-kiselim POVRĆEM! Ručak za PAMĆENJE!
Sastojci:
800 g fileta ribe
malo brašna
dve glavice crvenog luka
dva ćena belog luka
veća šargarepa
300 g pečuraka
200 g kukuruza šećerca
200 g kupusa
malo kapra
pola šolje šećera
trećina šolje sirćeta
četvrt šolje soka od jabuke
dve kašike soja-sosa
kašičica kukuruznog skroba
so, biber, ulje
Priprema:
Filete ribe uvaljati u brašno, začiniti po ukusu, pa ispržiti u tiganju na vrelom ulju. U međuvremenu u voku ili većem tiganju na zagrejanom ulju dobro propržiti na rebarca isečen crveni luk, dodati kupus, šargarepu, kukuruz, pečurke i kapar, te mešati dok povrće ne omekša. U međuvremenu sjediniti šećer, sirće, sok od jabuke, soja-sos i skrob. Dodati u tiganj, začiniti i mešati dva minuta. Poslužiti uz ribu.
Prijatno!