20.12.2021.

12:14

Foto: Shutterstock

Magazin

RIBLJI FILETI sa slatko-kiselim POVRĆEM! Ručak za PAMĆENJE!

Sastojci: 

800 g fileta ribe
malo brašna
dve glavice crvenog luka
dva ćena belog luka
veća šargarepa
300 g pečuraka
200 g kukuruza šećerca
200 g kupusa
malo kapra
pola šolje šećera
trećina šolje sirćeta
četvrt šolje soka od jabuke
dve kašike soja-sosa
kašičica kukuruznog skroba
so, biber, ulje

Informer

Zalogaj vredan pamćenja

Priprema:

Filete ribe uvaljati u brašno, začiniti po ukusu, pa ispržiti u tiganju na vrelom ulju. U međuvremenu u voku ili većem tiganju na zagrejanom ulju dobro propržiti na rebarca isečen crveni luk, dodati kupus, šargarepu, kukuruz, pečurke i kapar, te mešati dok povrće ne omekša. U međuvremenu sjediniti šećer, sirće, sok od jabuke, soja-sos i skrob. Dodati u tiganj, začiniti i mešati dva minuta. Poslužiti uz ribu.

Prijatno!