Magazin
KOLAČ sa TRI VRSTE MLEKA! Niko neće ostati ravnodušan!
Ovo je kolač koji se jednostavno pravi (jedino mu treba vreme za hlađenje i upijanje), za svaku je preporuku, a dobijate nešto mnogo fino, na šta niko neće ostati ravnodušan.
Sastojci:
100 g maslaca
130 g šećera
prstohvat soli
pet jaja
kašičica ekstrakta vanile
175 g brašna
kašičica praška za pecivo
Za preliv:
400 g kondenzovanog mleka
500 ml punomasnog mleka
400 ml slatke pavlake
malo kakao praha
Priprema:
Maslac penasto umutiti sa šećerom i malo soli. Dodati jaja i vanilu, dobro izmiksati, pa umešati i brašno prethodno pomešano sa praškom za pecivo. Dobijenu smesu izliti u podmazan pleh, pa peći u rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Pomešati kondenzovano mleko, punomasno mleko i 250 mililitara slatke pavlake, pa preliti kolač i ostaviti da prenoći u frižideru. Sutradan ostatak slatke pavlake izmiksati u šlag, ukrasiti kolač, posuti kakaom i poslužiti.
Uživajte!