21.12.2021.

19:24

Foto:

Magazin

KUGLOF BEZ KVASCA! Zimska poslastica kojoj se svi raduju!

U slučaju da niste spremali ovaj specijalitet, donosimo savršen i najlakši recept, bez kvasca, koji morate da isprobate! 

Sastojci:

350 grama brašna
200 grama prah šećera
250 grama maslaca
4 jaja
Korica limuna
Kašičica ekstrakta vanile
125 mililitara mleka
Kašika praška za pecivo
3 kašike kakao praha
150 grama crne čokolade

Informer

Kuglof sa čokoladom

Priprema:

Maslac neka bude na sobnoj temperaturi, a jaja razdvojite. Mikserom umutite maslac, žumanca i prah šećer. Kada dobijete svetlu, vazdušastu smesu, dodajte vanilu, narendanu koricu limuna i mleko. U drugoj činiji, pomešajte brašno i prašak za pecivo.

Sada pomešajte ove dve smese, i dodajte čokoladu iseckanu na kockice, ili je prethodno izlomite na komadiće. Od belanaca ulupajte čvrst sneg, pa ga postepeno sjedinite sa smesom za testo.

Sada prepolovite smesu za testo, i jednoj polovini dodajte kakao prah. Pomešajte tek toliko da se sjedini.

Kalup za kuglof podmažite maslacem i pospite brašnom. U njega sipajte pola svetlog testa, pa celo testo sa čokoladom, i na vrh izlijte ostatak svetlog testa. Štapićem za ražnjić "pomešajte" po celom kalupu kako bi kolač iznutra dobio lepu šaru nalik mermeru. Pecite u zagrejanoj rerni 45-55 minuta. Pospite šećerom u prahu i poslužite.