01.01.2022.

18:38

Foto:

Magazin

AKO STE SINOĆ PRETERALI S ALKOHOLOM OVO JE REŠENJE Kisela čorba protiv mamurluka!

Kisela pileća čorba s krastavčićima i pavlakom pomaže i kod najjačeg mamurluka. Evo šta vam je sve potrebno i kako da je spremite.

Sastojci

1 manje pile
1 veza zeleni
1 glavica crnog luka
5 kiselih krastavčića
1 šoljica pirinča
2 šolje kisele pavlake
3 kašike brašna
1 šoljica ulja
1 žumance
1 limun
list celera
zrna bibera
so

Priprema

Očistiti vezu zeleni, oprati i iseckati na kolutiće.
Glavicu crnog luka oljuštiti, oprati i sitno iseckati.
Biber izmrviti na dasci.
U šerpi zagrejati šoljicu ulja i propržiti zelen, luk i biber.
Manje pile oprati, iseckati i dodati proprženoj zeleni.
Dinstati dok piletina ne omekša.
Dodati šoljicu opranog pirinča pa preliti sa 2 l vode.
Kad provri krčkati na laganoj vatri desetak minuta.
U čorbu dodati iseckan list celera, posoliti i ostaviti sa strane 3 kutlače čorbe.
Izvaditi pileće grudi i sačuvati za sos.
Umutiti 1 žumance i šolju kisele pavlake pa začiniti čorbu.
U drugoj posudi propržiti na malo ulja 3 kašike brašna ali paziti da ne porumeni.
Brašnu dodati šaku sitno iseckanih i isceđenih krastavčića i odmah preliti, uz neprestano mešanje sa 3 kutlače ostavljene čorbe.
Kuvati desetak minuta na tihoj vatri.
Zgusnuti sos skloniti sa vatre i umešati šolju kisele pavlake i nekoliko kapi soka od limuna.
Pileće grudi očistiti od kostiju, iseckati na manje komade i dodati sosu od krastavčića.
Pileće grudi u sosu služiti hladne - pre vrele čorbe.