Foto:
Magazin
PASULJ PREBRANAC! Tradicionalno posno jelo!
Preporučujemo da spremite posni prebranac.
Sastojci: Informer
300 g pasulja
1,5 kg crnog luka
150 ml ulja
dve kašike mlevene paprike
lovorov list
majčina dušica
so, biber
Priprema:
Pasulj oprati, staviti u činiju, preliti hladnom vodom, pa ostaviti da prenoći. Sutradan ga ocediti, staviti u šerpu, preliti novom vodom, pa kuvati dok ne proključa. Opet procediti i naliti vodom, dodati tri-četiri iseckane glavice crnog luka, posoliti i pobiberiti, pa kuvati dok pasulj ne omekša.
U međuvremenu preostali luk iseći na rebarca, pa ga pržiti u dosta ulja na umerenoj temperaturi. Kad omekša, umešati mlevenu papriku, začiniti po ukusu, pa dodati oceđen pasulj i sve dobro sjediniti. Prebaciti u podmazanu vatrostalnu činiju, odozgo staviti lovor i majčinu dušicu, pa peći u rerni na 180 stepeni dok ne ispari višak tečnosti.