07.01.2022.

16:21

Foto: Shutterstock

Magazin

KUPUSARA! Ukus za pamćenje!

Ovu pitu možete jesti i za doručak i za večeru.

Sastojci:
500 g kora za pitu
veća glavica kiselog kupusa
3 glavice crnog luka
so, biber
oko 100 mililitara mešavine ulja i kisele vode

Informer

Pita sa kupusom

Priprema:

Glavicu kiselog kupusa operite, da ne bude prekiseo, pa isecite na rezance. Kupus iscedite između dlanova što više možete. Sitno iseckan luk propržite na malo ulja, pa dodajte oceđen kupus, promešajte i dinstajte na tihoj vatri. Po potrebi vrlo malo dosolite, pošto je kupus dovoljno slan, pobiberite po ukusu. Raširite jednu koru i poprskajte je mešavinom ulja i kisele vode. Preklopite drugom korom i po sredini rasporedite kupus. Preklopite obe strane do sredine, s tim da se ne preklapaju već samo dodiruju i urolajte kore. Poređajte u papirom obloženi pleh. Tako uradite i sa preostalim korama. Poprskajte ih odozgo preostalom mešavinom ulja i vode i ispecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni odozgo.