11.01.2022.

08:36

Foto:

Magazin

ZAPEČENI KROMPIR SA SLANINOM! Ručak iz SNOVA

Sastojci:

pet većih krompira
200 g dimljene slanine
pola kašičice belog luka u prahu
dva jajeta
dve kašike kisele pavlake
100 g tvrdog sira
peršun
so, biber
ulje

Informer

Krompir


Krompir oljuštite i isecite na kriške. Nauljite tepsiju i poređajte krompir, pa posolite i pobiberite. Dodajte beli luk u prahu i promešajte.

Tepsiju pokrijte folijom i pecite 30 minuta na 200 stepeni. Za to vreme iseckajte dimljenu slaninu na trakice, pa pomešajte s umućenim jajima i izrendanim sirom.

Smesu prelijte preko krompira i vratite u rernu da se peče još 15 minuta. Preko pospite sitno iseckan peršun. Služite toplo uz sezonsku salatu.