Magazin
PAPRIKE SA KUSKUSOM I PILETINOM! Ručak za desetku
Sastojci:
šest većih paprika
350 g kuskusa ili kinoe
500 g mlevenog pilećeg mesa
150 ml bistre supe od povrća
kašika maslinovog ulja
glavica crnog luka
so
Na zagrejanom ulju u tiganju prodinstajte luk sa malo supe od povrća, pa dodajte mleveno meso. Posle pet minuta ga začinite i ostavite sa strane dok ne pripremite paprike. Odsecite im vrhove, očistite od semena i na minut-dva svaku ubacite u ključalu vodu.
U jednoj posudi skuvajte kuskus po uputstvu, pa spojte sa filom od mesa. Kašikom punite paprike koje ste poređali u posudu za pečenje i u svaku dodajte i po kašiku dve supe od povrća, a ostatak supe prelijte preko njih.
Pecite poklopljeno oko 30 do 40 minuta na 180 stepeni. Po želji pospite sirom i služite toplo.