Magazin
PUNJENI LUK! Lako se pravi, a brzo se jede
Sastojci:
šest glavica luka
šest traka slanine
svež ruzmarin
tri kašike maslinovog ulja
100 g parmezana
čaša kisele pavlake
so, biber
Očistite sve glavice luka od ljuske i kuvajte 10 minuta u kipućoj vodi. Izvadite ih i ostavite da se malo ohlade. Nožem pažljivo odsecite vrhove i izdubite sredinu tako da dno ostane celo.
Obmotajte svaku glavicu trakom slanine i pričvrstite je čačkalicama, pa stavite u pleh obložen papirom za pečenje, a onda napravite fil. Iseckajte sitno sredinu i vrhove i propržite na dva-tri minuta, pa ga dodajte kiseloj pavlaci.
Ovim punite šuplje glavice luka, posolite i pobiberite, pa pospite parmezanom i ukrasite grančicom ruzmarina. Pecite u rerni na 200 stepeni oko pola sata.