Magazin
ČORBA OD KARFIOLA I PEČURAKA! Ukusno jelo na kašiku!
Spremite čorbu i ugrejte svoj organizam!
Sastojci:
malo ulja
veća glavica karfiola
veći krompir
glavica crnog luka
25 g maslaca
četiri kašike maslinovog ulja
litar bistre pileće supe
600 ml mleka
150 ml pavlake za kuvanje
300 g pečuraka
so, biber, začini
Priprema:
U većoj šerpi zagrejati ulje, pa ubaciti opran, očišćen i iseckan karfiol, krompir i crni luk. Mešati desetak minuta, pa preliti supom, mlekom i pavlakom za kuvanje. Smanjiti vatru i krčkati još 15-20 minuta. U međuvremenu pečurke iseckati i propržiti u tiganju na zagrejanom maslacu, pa posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu. Čorbu potom izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom, pa vratiti na vatru, umešati pečurke, kuvati još minut, pa poslužiti.