19.01.2022.

13:02

Foto:

Magazin

PILEĆA KRILCA SA PARMEZANOM I BELIM LUKOM! Ručak za čitavu porodicu

Sastojci:

12 pilećih krilaca
četiri kašike maslinovog ulja
četiri kašike putera
kašika iseckanog belog luka
tri kašike iseckanog peršuna
250 ml izrendanog parmezana
malo krupne morske soli
so, biber

Informer

Pileća krilca

Krilca isecite napola, posolite i pobiberite. Meso rasporedite po tepsiji koju ste prethodno obložili aluminijumskom folijom, pa stavite da se peku u rerni oko 25 minuta na 180 stepeni.

Krilca izvadite iz rerne i ocedite višak tečnosti iz tepsije. Uključite rernu na gril program, pa stavite krilca da se peku još 20 minuta.

Za to vreme u šerpicu sipajte maslinovo ulje i puter, pa stavite na šporet da se zagreje. Dodajte beli luk i ostavite da se prži tri minuta.

Smesu sipajte u veću posudu, dodajte so i peršun, pa promešajte. Na samom kraju topla krilca stavite u posudu sa prelivom, promešajte i pospite izrendanim parmezanom.