25.01.2022.

19:40

Foto: Printscreen You Tube

Magazin

PICA BUREK! Večera iz snova!

Priprema je jednostavna, a ukus je za pamćenje!

Potrebno je:

1/5 kg kora za pitu
200 g kačkavalja
200 g šunke
150 g pečuraka
200 g pelata ili soka od paradajza
origano

Informer

Pica burek

Priprema:

Pečurke iseckati i izdinstati kratko. Za to vreme narendati kačkavalj i šunku. Dodati paradajz i origano po ukusu i sve zajedno pomešati. Fil je gotov. Za to vreme prokuvajte na vatri malo ulja i vode za premaz.
Podmažite pleh. Kore ređajte po četiri da prekriju dno, ali tako da krajevi vire. Svaku premazujte premazom. Zatim u sredinu stavite jednu koru, preko stavite fil. Pa ponavljajte postupak, opet 4 kore, pa peta, pa fil. Kada potrošite sve kore polako vraćajte sve krajeve koji vire i premazujte premazom. Kada ste sve vratili ostavite burek da odstoji neko vreme. Pecite na 220 C malo manje od sat vremena u zavisnosti od rerne, ali dok ne dobije zlatnu boju i hrskavu koricu.
Kada ga izvadite iz rerne preokrenite ga na neku dasku ili poslužavnik isecite i služite uz jogurt za večeru ili doručak.