26.01.2022.

13:51

Foto: Shutterstock

Magazin

KNEDLE PUNJENE MLEVENIM MESOM! Obrok kojem nećete odoleti

Sastojci:

1 kg belog krompira
250 g mlevenog mesa
2 jajeta
tri kašike brašna
glavica crnog luka
dva čena belog luka
tri kašike brašna
so, biber
ulje

Informer

Knedla

Krompir oljuštite, pa polovinu stavite da se kuva. Ostatak sirovog krompira izrendajte, pa isto uradite i sa kuvanim kada se malo prohladi.

Pomešajte kuvani i sirov krompir, začinite solju i biberom, pa umešajte brašno i jaja. Ostavite da smesa odstoji pola sata.

Za to vreme na zagrejanom ulju propržite mleveno meso sa sitno iseckanim crnim i belim lukom. Začinite po ukusu.

Od smese napravite knedle i u svaku stavite po kašičicu proprženog mesa. Kuvajte ih u posoljenoj vodi oko 25 minuta. Knedle služite uz prilog po želji.