Foto: Informer
Magazin
U BEOGRADU SE VIŠE NE PRODAJE BUREK SARMA! Informer pronašao pekaru u kojoj se nekada pravio burek koji je podelio javnost
- Tačno je da smo pre četiri godine imali pokušaj sa burek sarmom, ali smo posle nekoliko meseci odustali od tog proizvoda jer jednostavno nije išao, nisu ga hteli - kaže za Informer Željko Rašković, menadžer pekare u Zaplanjskoj ulici na beogradskoj opštini Voždovac.
On dodaje da je očigledno stara fotografija počela da kruži internetom i da se priča lako "zavrtela".
- To je bila jedna od ideja za zimsku sezonu, i trajala je baš koliko i kiseli kupus. Koštao je koliko i burek s mesom. Nismo se više vraćali toj kombinaciji, a prilično sam siguran da niko to više nije radio, mada sad nekome može da padne na pamet. Ipak, zna se šta je pravi burek - dodaje Rašković.
Informer
Prema njegovim rečima, burek s mesom, prazan, pite sa sirom, pa i nove kombinacije s pečenicom i kačkavaljem i one sa paprikom u pavlaci po ukusu su Beograđana.
Od hambureka do ćelepinje
U Boru se godinama pravi hamburek, kombinacija bureka sa pljeskavicom i prilozima po želji, istim onim koji "idu" i u hamburger. Širom Srbije jede se i burek sa plazmom i eurokremom kao da je palačinka, prsti se ližu i posle pite sa mesom od kolenice, a u Čačku je jedan ugostitelj odlučio da spoji novopazarske ćevape i užičku komplet lepinju!
Lepinja sa domaćim kajmakom, jajima i pretopom od svinjskog i jagnjećeg pečenja u ovoj kombinaciji obogaćena je sa pet ćevapa od čistog junećeg mesa.